Spejdermuseet Århus

Afstand: 8.86 Km

 | +45 50 27 90 70 |  info@spejdermuseetaarhus.dk |  www.spejdermuseetaarhus.dk | 
På spejdermuseet kan du opleve eller genopleve glade minder fra barne- og ungdomsårene i en bevægelse, der siden starten af 1907 i England har betydet fantastisk meget for millioner af børn over hele verden. 

Baden-Powell på aarhusiansk

Baden-Powells idéer fængede i Danmark i 1909. Allerede i 1911 kom der gang i det i Aarhus, og det har der været lige siden. Spejdermuseet har eksisteret i mere end 25 år og har derfor kunnet indsamle en betydelig mængde materiale, der belyser spejderarbejdet i det østjyske område. For de læselystne råder museet også over en samling af spejderblade og -litteratur. Udenfor finder du et areal med mulighed for spejderaktiviteter.

For alle spejder-farver 

Museet er for alle de større korps i området uanset om farven er gul, grøn eller blå. Der er materiale om Det Danske Spejderkorps, om KFUM-Spejderne, om De grønne pigespejdere og om det nu hedengange Det Danske Pigespejderkorps. Der er lejrudstyr fra 'gamle' dage og materiale om oplevelser, der er fælles for korpsene som de store jamboreer og lejre. Den første internationale danske lejr blev holdt i Aarhus-området i 1913. 

Én gang spejder, altid spejder

Og så er der dem, der aldrig kan holde op med at være spejdere. Mange fortsætter i korpsene eller i Sct. Georgs Gilderne, som også er en del af Spejdermuseet. Faktisk råder museet over en af de betydeligste samlinger af Sct. Georg effekter om dragedræberen, som Baden- Powell gjorde til et forbillede for alverdens spejdere. Og som gæst vil man som regel blive modtaget af en af disse gamle spejdere.

Spejdernes genbrug

Spejdermuseet har en genbrugsbutik på 200 kvadratmeter, hvor du kan gå på opdagelse efter gode genbrugsfund. Overskuddet går til spejdermuseet, der drives af frivillige.

Se, hvad andre deler på Instagram

#spejderliv #visitaarhus #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Spejdermuseet Århus i Aarhus Fotograf: Spejdermuseet Århus Copyright: Spejdermuseet Århus
Spejdermuseet Århus i Aarhus Fotograf: Spejdermuseet Århus i Aarhus Copyright: Spejdermuseet Århus
Spejdermuseet Århus i Aarhus Fotograf: Spejdermuseet Århus Copyright: Spejdermuseet Århus
Spejdermuseet Århus i Aarhus Fotograf: Spejdermuseet Århus Copyright: Spejdermuseet Århus