Mølleparken

Afstand: 10.10 Km

 | +45 89 40 44 00 |  groenneomraader@mtm.aarhus.dk | 
Mølleparken er et grønt og levende byrum. Med sin centrale placering ved åen, hvor Århus Mølle tidligere lå, spiller Mølleparken en særlig rolle i byens historie.

Historien bag Mølleparken

Som navnet Mølleparken fortæller, så har der i denne park ligget en mølle, og i 1286 nævnes vandmøllen første gang. Dengang var møllen kongens ejendom, og først i 1903 blev møllevirksomheden nedlagt og grunden blev i 1909 solgt til Aarhus Kommune. Dette gjorde at offentligheden kunne få adgang til den store møllehave i 1916. Den gamle Aarhus Mølle blev revet ned i 1927 og er siden blevet benyttet til torv, parkanlæg, offentlig bygning eller lignende. 

Parken har ikke altid haft et lige flatterende ry, men i dag er den med sit åbne og grønne miljø samt med ARoS som nabo bl.a. et elsket mødested for unge studerende, som fra forårssolens første varmende stråler, nyder parkens rum og grønne arealer.

Aarhus Festuge

I dag bliver Mølleparken tilmed benyttet under Aarhus Festuge, som et af de mange koncertsteder i byens rum. Mølleparken huser en lang række koncerter under Aarhus Festuge, hvor der gøres plads til spirende og spændende musikere. 

Se, hvad andre deler på Instagram

#mølleparken #visitaarhus #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Fotograf: VisitAarhus Copyright: Henrik Brix Andersen