Eskelunden

Afstand: 8.08 Km

Eskelunden er et nyere natur- og eventområde i Aarhus, som fungerer som en bypark tæt beliggende på Midtbyen. Eskelunden er også Aarhus' nye udendørs koncert-plads, hvor du vil kunne opleve store bykoncerter, festivals og lignende store events - herunder også NorthSide. 

Det meste af året fungerer Eskelunden som et område, du kan besøge, når du gerne vil slappe af og nyde naturen eller dyrke motion udendørs. Her er du også velkommen til at nyde din medbragte mad på en picnic, spille bold på græsarealerne eller kigge på fugle ved åen.

Det er også muligt at gå på opdagelse i områdets store spisekammer, der blandt andet indeholder hindbær- og brombærbuske, kirsebær-, æble- og pæretræer eller den spiselige svamp, judasøre og meget mere. Du er velkommen til at plukke smagsprøver til dig selv, da parkens spisekammer er for alle.

Eskelunden som festplads

Udover de mange muligheder for at bruge Eskelunden som et rekreativt område, er der også plads til større events og arrangementer. Det kan være kultur- og motionsarrangementer, koncerter og ikke mindst Aarhus-festivalen, Northside, hvor op imod 40.000 musikglade festivalgængere indtager pladsen i starten af juni.

Områdets historie

Eskelundens historie er mangfoldig og går meget langt tilbage. Faktisk kan pladsens brug spores tilbage til den sene jægerstenalder, hvor de lokale jagtede bisonokser i området og fangede østers i øen, der dengang var en fjord. Også i vikingernes tid blev stedet brugt – denne gang som vikingeskibsværft, hvor skibe blev bygget eller repareret.

I midten af 1950’erne og frem til 1980’erne blev pladsen brugt som losseplads. Den dag i dag ligger der stadig 850.000 m3 affald under jorden på området, men der er ingen grund til bekymring. Der er mindst 50 cm ren jord ovenpå affaldet, og det er ikke første gang i Danmark, at et rekreativt område placeres på en tidligere losseplads.

Hurtigt, nemt og gode forhold

Eskelunden er omkranset af en af Aarhus’ smukkeste gang- og cykelstier ved Brabrand Sø, og der er gode busforbindelser til resten af byen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#eskelunden #visitaarhus #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Træpavillion i Eskelunden i Aarhus Fotograf: Aidin Esmaeli Copyright: Aidin Esmaeli
Eskelunden i Aarhus Fotograf: Aidin Esmaeli Copyright: Aidin Esmaeli
Tag en løbetur i Eskelunden i Aarhus Fotograf: Aidin Esmaeli Copyright: Aidin Esmaeli
Kort over Eskelunden i Aarhus Fotograf: Aidin Esmaeli Copyright: Aidin Esmaeli