Stilling-Solbjerg Sø

Afstand: 10.94 Km

Stilling-Solbjerg Sø kendt for at have et rigt fugle- og planteliv, hvorfor et besøg giver dig og din familie mulighed for at komme i nærkontakt med naturen.

Stilling-Solbjerg Sø ligger ca. 5 km nordøst for Skanderborg. Søen er ca. 7 km lang og rækker mellem de to byer, der har givet den navn.

Aktiviteter ved søen

Søen er et godt udgangspunkt for en cykeltur, hvis man har lyst til at nyde noget af Søhøjlandets smukke natur og samtidig har ønsker at undgå de største bakker. Turen omkring søerne er cirka 20 kilometer og undervejs kan du opleve Pilbrodalen og Blegind og Vitved kirker.

Er I friske, kan I hoppe i søen fra Stilling badebro, som ligger i den vestlige ende af søen ved Stilling Strand.

Både i Stilling og i Solbjerg er der fællesarealer med sti, bænke og lign. som gør det nemt at komme tæt på søen.

Historie og skattejagt

På trods af sin betydelig længde er søen de fleste steder kun få hundrede meter bred og ingen steder er den bredere end 1 km. Den ligger mellem store bakker i det østjyske morænelandskab, der ved søen og omkring Pilbrodalen indeholder mange af de variationer, et morænelandskab byder på - både i forhold til skønhed, dyreliv, planteliv og geologi.

Stilling-Solbjerg sø er også en sagnomspunden skattesø. Da svenske soldater under Torstenssonskrigen (1643 - 1645) belejrede Skanderborg Slot, siges det, at danske lejesoldater hakkede hul på isen på Solbjerg Sø for at skjule den kiste med sølvpenge, som Christian den 4.'s generaler bragte ud til de danske styrker. Håbet var, at svenskerne ikke ville finde frem til de skinnende værdigenstande, som lå på søens bund.

Se, hvad andre deler på Instagram

#solbjergsø #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste



Opdateret af: Danmarks Smukkeste  | turist@skanderborg.dk
Stilling solbjerg sø Fotograf: VisitAarhus Copyright: VisitAarhus