Skanseparken

Afstand: 10.57 Km

Nyd en hyggelig picnic i Skanseparken, og oplev en af byens dejlige parker. Parken på Frederiksbjerg er et glimrende sted at medbringe madkurven og nyde en god frokost eller let anretning.

Hvad enten du er afsted med familien eller kæresten, så er parken et besøg værd. Området er i dag et yndet rekreativt område for bydelens beboere, og børn kan frit boltre sig på parkens legeplads.

Skanseparken ligger smukt på Frederiksbjerg, som er ét blandt flere brokvarterer i Aarhus, og omkranses af Strandvejen, Svendborgvej, Marselisborg Allé og Heibergsgade. Aarhus er rig på parker, og du kan få inspiration her til en parkrute gennem nogle af byens andre grønne områder.

Det private palæ i byen

Fra græsset i parken kommer det borgagtige og smukke Skansepalæ i nybarok-stil til syne. Bygningen blev oprindeligt opført som hotel i forbindelse med Landsudstillingen i 1909, men blev sidenhen til patricierlejligheder. Den dag i dag huser palæet aarhusianske borgere.

Gammel militær forsvarsvold

Parkens navn henviser oprindeligt til den skanse, som den tyske feltherre Wallenstein lod opføre i 1626-27 under sine plyndringer i Jylland. Da parken blev anlagt i 1901-02, benyttede kommunen den overskydende jord fra voldene til at anlægge Sydhavnen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#skanseparken #visitaarhus #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Skanseparken Aarhus Fotograf: VisitAarhus