Attraktioner

Få inspiration til lokale attraktioner

ARoS byder på skiftende udstillinger og har en omfattende samling Ron Muecks Boy og Olafur Eliassons Your rainbow panorama - regnbuekunstværket på toppen af ARoS.

At besøge Den Gamle By er som at træde ind i en mindre dansk købstad i 16-, 17- og 1800-tallet med huse, boliger, butikker og værksteder. Alle mursten, bindingsværk, tagsten, møbler, tæpper og tallerkner er originale og flyttet fra byer fra hele Danmark. På nuværende tidspunkt er man i fuld gang med at opbygge to nye kvarterer, som viser 1900-tallets historie. Den verdensberømte Guide Michelin giver Den Gamle By de maksimale tre stjerner, og museet er på listen over verdens 1000 største seværdigheder. Flere end 350.000 gæster besøger årligt Den Gamle By.

Det nye Moesgaard Museum er en attraktion både i kraft af arkitekturen, udstillingerne og den naturskønne beliggenhed i Skåde Bakker med udsigt til skov og hav. Moesgaard Museum har to stjerner i Michelins attraktions guide.

Tivoli Friheden er Aarhus' forlystelsespark placeret i gåafstand fra centrum i den smukke Marselisborg skov. Her findes mere end 4 rutsjebaner, 40 forlystelser, boder, spil, legepladser og det helt nye live-kampspil, Lasergame. Der er noget for alle, både børn og voksne. 

Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt, landsdækkende specialmuseum, hvis mål er at udforske, opbygge samlinger og sprede viden om kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie. Kvindemuseet opstod som græsrodsbevægelse i begyndelsen af 1980'erne i forlængelse af den nye kvindebevægelse og blev statsanerkendt med finansloven 1991. Kvindemuseet er et af de få af sin art i verden og har internationalt opnået sin status som modelmuseum.

Aarhus Rådhus har fejret 70 års jubilæum, men fremstår stadig som en moderne og funktionalistisk bygning. Rådhuset er beklædt med norsk marmor, og er udtryk for dansk design og arkitektur, når den er bedst. Aarhus Rådhus er tegnet af den internationalt kendte arkitekt Arne Jacobsen og Erik Møller og blev opført i 1937 - 1941, og i 1994 blev bygningen fredet.Der er mulighed for at bestille guidede rundvisninger og tårnopstigninger på Aarhus Rådhus via Opens external link in new windowService & Co. 

Aarhus Domkirke (Sct. Clemens Kirke) beliggende ved Store Torv og Bispetorv i Aarhus Centrum er hovedkirke i Aarhus Stift. Kirken har omkring 1200 siddepladser, og bygningen, der er den længste og højeste kirkebygning i Danmark, er 93 meter lang. Tårnet er 96 meter højt. Hvis du ønsker at bestille en rundvisning eller selv besøge Domkirken med en gruppe, skal du kontakte kirkens kontor for at booke en tid. Rundvisninger i Domkirken kan finde sted i og uden for kirkens åbningstider, hvis kirken ikke er optaget af f.eks. kirkelige handlinger eller koncerter.

Åboulevarden er det egentlige gadenavn for gaden, der strækker sig langs Aarhus Å fra Mølleparken til Europaplads, mens Vadestedet er den populære betegnelse for området fra Magasin hen imod Europaplads. Vadestedet er det sted i Aarhus, hvor der er samlet fleste caféer og natklubber. De ligger side om side hele vejen langs med åen, og på en dejlig sommerdag er her spækket med mennesker.

Ruten veksler mellem udsigtspunkter  med frit udsyn  over søen og store engarealer. På sydsiden fører stien gennem  et lille stykke privat skov og ad den nedlagte Hammelbane forbi herregården Constantinsborg.

Der er noget for alle sanser, når du går en tur i den gamle kedelfabrik, der i dag rummer Bazar Vest i Århus-forstaden Gellerup. Grøntafdelingens udvalg, kvalitet og priser gør den enestående i Jylland. Bageren leverer friskbagt brød til hele Århus. De to slagtere berømmes for deres ferske kød af høj kvalitet.

Bazar-købmændenes butikker bugner af linser, bønner og krydderier, som man ikke kan få andre steder. Andre har etableret sig med café, restaurant, smykke- eller gavebutik. Med tusindvis af faste og nye kunder hver eneste uge året rundt, har Bazar Vest udviklet sig til et indkøbscenter med stor turisttilstrømning, en kulturel smeltedigel samt ikke mindst en indgang til arbejdsmarkedet for de mange butiksindehavere og deres ansatte.

Få mere inspiration til forskellige oplevelser under dit ophold på Hotel Årslev Kro.
Læs Hotel Magazine (på engelsk).

Booking