Marselisborg Mindepark

Afstand: 10.92 Km

 | +45 89 40 44 00 |  www.aarhus.dk/media/mindeparken.pdf | 
Er du i humør til en rask gåtur, eller er du måske ligefrem frisk på udendørs fitnesstræning, så tag i Marselisborg Mindepark. Området har helt unikke muligheder for dig, der trænger til aktivitet i udendørs omgivelser. Mindeparken

Mellem Marselisborg Slot og Aarhusbugten ligger Mindeparken i Aarhus. Marselisborg Mindepark er et seværdigt udflugtsmål på grund af haveanlæggene og de kulturhistoriske elementer. Du har mulighed for at gå en tur, få et fredeligt ophold i et af haverummene, opleve blomstrende frodighed, motionere i det store fitnessanlæg, lege på legepladsen, tage solbad og meget mere.

Lån en gratis grill

Tag et tæppe med og hold en picnic på græsset. Rundt omkring i Mindeparken står der nogle små kugle-grill, som du frit kan låne.

Værd at se

I Mindeparken er der mange spændende og hyggelige områder, som du kan udforske. Er du i Aarhus i maj og juni, må du ikke gå glip af de smukke kirsebærtræer, der blomstrer i parkens Kirsebærlund. 

Historien om Marselisborg Mindepark

Marselisborg Mindepark blev indviet i 1925 som et ca. 15 hektar stort areal skrånende mod Aarhusbugten og med udsigt til Skødshoved og Mols. Mod syd og nord blev arealet afgrænset af gammel bøgeskov og anden bevoksning.
 
I parken blev der plantet partier med mange forskellige træer og buske. Det var oprindeligt tanken, at parken skulle være samlingssted for udenlandsdanskere, når de var på besøg i hjemlandet. Denne plan fik dog ikke rigtig fodfæste, blandt andet fordi Rebild-festerne ved Rold Skov fik så stor tilslutning.

Mindemonument over 1. Verdenskrig

Hvis du går ind i mindemonomuentet, træder du ind i en stor cirkelformet plads. På monumentets vægge er der indgraveret navne på de 4.144 sønderjyder, der som dansksindede måtte kæmpe i tyske uniformer, og efterfølgende faldt i 1. Verdenskrig. 

Tæt på Marselisborg Slot

Som forlængelse til Marselisborg Mindepark finder du Marselisborg Slot, der rummer en lang og spændende historie. Parken er en blandt mange skønne parker i Aarhus.

#mindeparkenaarhus #visitaarhus #visitaarhusregionen

Opdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Fotograf: VisitAarhus Copyright: VisitAarhus
Fotograf: VisitAarhus Copyright: VisitAarhus
Fotograf: VisitAarhus Copyright: VisitAarhus
Fotograf: VisitAarhus Copyright: VisitAarhus