Museum Ovartaci

Afstand: 10.04 Km

 | +45 41 85 62 90 |  museum@ovartaci.dk |  www.ovartaci.dk | 
Museum Ovartaci i Aarhus åbner døren til en forunderlig verden. Museets fundament hviler på to uadskillelige samlinger – en psykiatrihistorisk samling med adskillige genstande fra det første psykiatriske hospital i Danmark fra 1852 og frem til i dag og en international anerkendt kunstsamling af værker, skabt af mennesker med psykiatriske diagnoser.

I Museum Ovartacis permanente udstilling indgår de to samlinger i et dynamisk samspil, der aktualiserer emner og tematikker om det menneskelige sind. Udstillingen rejser spørgsmål, der søger at udfordre dig på gængse forestillinger og fordomme, f.eks. om normalitet, og opfordrer til dialog om svære emner.

Overtossen Ovartaci

Centralt i museet står kunstneren Ovartaci, der med sin 56 år lange indlæggelse og sin helt særegne kunst er indbegrebet af såvel institutionen og historien som friheden i at kunne udtrykke sig gennem kunsten. Ovartaci blev født i Ebeltoft og døbt Louis Marcussen. Han fandt selv på navnet Ovartaci – som en omskrivelse af 'Overtosse'.

Ovartaci slår på alle måder igennem med sin kunst, ikke fordi han var psykiatrisk patient eller aparte, men på grund af den uafviselige styrke og kunstneriske kvalitet, man finder i hans kunstneriske arbejder. Nationalt og internationalt udgør museets omfattende og unikke kunstsamling en vigtig brik på den samlede kunstscene og i kunsthistorien.

Unikt indblik i psykiatrien

Museet Ovartacis kunstnere giver en enestående adgang til det skrøbelige og mangesidede sind. Gennem deres kunst viser kunstnerne, at verden kan se ganske anderledes ud, end vi troede.

Museet indgår i en lang række partnerskaber og samarbejder, tilbyder børn- og unge aktiviteter og driver det ikke-visiterede tilbud til psykisk sårbare – De kreative værksteder Frirummet.

Du kan komme direkte til museet med Letbanen (stoppested Nehrus Allé) eller bybus 6a (stoppested Olof Palmes Allé). Der er også gratis parkeringspladser.

Se, hvad andre deler på Instagram

#museumovartaci #visitaarhus #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Kunst af Ovartaci Fotograf: Museum Ovartaci Copyright: Museum Ovartaci
Udstilling på Museum Ovartaci i Aarhus Fotograf: VisitAarhus Copyright: Museum Ovartaci
Udstilling på Museum Ovartaci i Aarhus Fotograf: VisitAarhus Copyright: Museum Ovartaci